O nadácii

Účelom našej nadácie je pomoc detským pacientom po operácii srdiečka a ich rodinám, aby čo najlepšie zvládli operáciu a pobyt na našom Oddelení detskej kardiochirurgie Detského kardiocentra. Ten niekedy trvá aj niekoľko týždňov až mesiacov. Na našom oddelení ročne operujeme viac ako 300 detí s vrodenou srdcovou chybou.

Súčasne poskytujeme individuálnu pomoc malým pacientom s najťažšími formami vrodených srdcových chýb, ktorí často u nás podstupujú opakované a komplexné operácie srdca. Z prostriedkov nadácie zároveň každoročne organizujeme akcie pre našich malých pacientov s rodinami – Medzinárodný deň detí, Mikuláš alebo Vianočné koledy s Lúčnicou.

Nadácia Šťastné srdcia tiež vytvorila vlastný Projekt Ako zvon, ktorého cieľom je zvýšiť percento úspešnej prenatálnej diagnostiky srdcových chorôb a zvýšiť informovanosť mamičiek o potrebe tohto vyšetrenia. Súčasne sa snažíme rozšíriť sieť gynekológov a rádiológov poskytujúcich kvalitné a spoľahlivé vyšetrenie a podporovať ich.

90% rozpočtu nadácie je vyčlenených na podporu pacientov a oddelenia, 10% rozpočtu je použitých na chod nadácie.

Nadácia je financovaná zo sponzorských darov a z 2% z dane.

Ďakujeme za Vašu podporu.